Projecte Alimentari

Des de 7 i TRIA entenem la cuina com una eina pedagògica, incorporant-la, per tant, al nostre projecte educatiu. Això ens permet treballar perquè els infants desenvolupin el sentit del gust i el bon menjar, experimentin amb textures, olors, colors i gustos diferents, puguin provar de tot i alimentar-se seguint una dieta mediterrània equilibrada i variada a través del menú proporcionat. Vetllem per la qualitat del producte, gestionant les compres a nivell sostenible i orienta.les cap a l’alimentació ecològica i natural, assegurant unes pautes higienico-sanitaries, mitjançant l’elaboració d’uns manuals de plans preventius propis (APPCC).

A l’hora d’elaborar una dieta tindrem en compte
l’equilibri, la varietat i la qualitat

L’alimentació a la infància fins a l’adolescència, el nen/a passa per diferents fases alimentàries, fins que aconsegueix menjar de tot i incorporar-se progressivament al tipus d’alimentació familiar i social. Per això, hem elaborat una proposta de menús atractiva, innovadora i equilibrada que faciliti la seva acceptació per part dels infants.

Des de ben petits és important facilitar una bona relació entorn l’àpat, ja que, aquesta condicionarà l’acceptació dels àpats al llarg del seu creixement.

Cal donar valor a la forma de presentació dels plats variar-ne els sabors, els colors, les formes i la textura. Un plat ben presentat sempre desperta l’interès del nen/a i estimula la gana. És important tindre en compte els diferents ritmes dels infants, i respectar les seves decisions. A poc a poc l’infant tindrà més capacitats i podrà anar experimentant amb el menjar.

Basant-nos en aquesta premissa, dissenyem un menú, que facilita la relació de l’infant amb l’àpat i facilita la incorporació progressiva de nous aliments.

Una dieta sana, variada i equilibrada, ens ajudarà a fer créixer l’infant des d’una visió fisiològica i emocional.
L’alimentació adequada de l’infant es basarà en una proposta alimentària variada, suficient, equilibrada i individualitzada, d’acord amb la constitució de l’infant. Per tant a l’hora d’elaborar els menús tenim en compte que eduquem per l’alimentació, per aquest motiu establim un marc alimentari, on recollim les bases per a l’elaboració de menús donant resposta a una triple demanda que ens aporta l’àpat.